تا بحال خاگینه ساده را امتحان کرده اید؟

تا بحال خاگینه ساده را امتحان کرده اید؟

تهیه خاگینه خانگی | مجله خبری دکتر سلامی

خاگینه ساده یکی از غذاهای خوشمزه و سنتی ایرانی است که ارزش غذایی بالایی دارد و از این نظر می‌تواند خیال مادران خانه را از یک پیش غذا و یا صبحانه و یا شام کامل برای فرزندان خود راحت نماید. خاگینه ساده در واقع یک غذای محلی از آذربایجان است که به دلیل نوع طبخ ساده و البته مقوی بودن آن مورد استقبال بسیاری از مردم ایران قرار گرفته است؛ به طوری که کسی نیست که اسم این غذا را نشنیده باشد و کمتر کسی است که حتی یکبار هم که شده این غذا را امتحان نکرده باشد.

 پس اگر نام خاگینه ساده را تا بحال شنیده اید، اما آن را امتحان نکرده اید و یا نمی‌دانید که دستور پخت آن چیست و تا چه اندازه می‌تواند غذای مقوی برای میان وعده و یا پیش غذا باشد، با فیس نم همراه باشید تا هر آنچه لازم است درباره این غذا بدانید را به شما بگویم.

دستور پخت خاگینه ساده

شاید بهتر باشد که شما را منتظر نذاشته و ابتدا دستور پخت این غذای خوشمزه را با تمامی فوت و فن های آن بگوییم و بعد از آن برویم سراغ خواص و فواید خاگینه ساده:

مواد لازم برای پخت یک خاگینه ساده و خوشمزه

  5 عدد  تخم مرغ
  6 قاشق غذاخوری  آرد
  5 قاشق غذاخوری  ماست
  ا قاشق مرباخوری  بکینگ پودر

مواد لازم برای ساخت شربت خاگینه ساده

  2 لیوان  شکر
  2 لیوان  آب
  به میزان لازم  زغفران دم کرده
  ¼ لیوان  گلاب

توجه کنید که پخت خاگینه ساده می‌تواند بر اساس سلیقه شما تغییر کرده و اگر مایل هستید تا خاگینه شما شیرین‌تر باشد می‌توانید 1 تا 3 قاشق بسته به سلیقه و مقدار شیرینی که می‌پسندید در مواد اصلی به همراه تخم مرغ ها اضافه کنید و یا می‌توانید به جای ماست از شیر در این غذا استفاده کرده و همچنین می‌توانید برای طعم بهتر آن بنا بر سلیقه خود از وانیل نیز در مواد اصلی اضافه کنید. در نظر داشته باشید که ما در این دستور پخت مواد پایه ای را به کار میبریم.

بعد از آماده کردن مواد لازم می‌رویم سراغ نوع پخت آن:

ابتدا یک کاسه مناسب با تعداد تخم مرغ ها و مواد خود انتخاب کرده و سپس تخم مرغ ها هم زده تا یکدست شوند؛ سپس ماست یا شیر را اضافه کرده و کاملا هم بزنید و اگر تمایل دارید تا شکر نیز اضافه کنید؛ در این مرحله باید شکر را نیز اضافه کرده و کاملا هم بزنید تا مواد یکدستی داشته باشید و سپس بکینگ پودر و آرد را اضافه کنید؛ بهتر است کم کم آرد را اضافه کنید تا در هنگام هم زدن آن آرد داخل مواد گلوله نشده و مایه یکدستی داشته باشید.

یک ماهیتابه مناسب و اندازه با مواد خود برداشته و مقداری روغن داخل بریزید و روی شغله گذارید تا روغن داغ شود، بعد از آن مواد را داخل ماهیتابه بریزید و کاملا پخش کنید، بهتر است در این مرحله از شعله پخش کن استفاده نمایید و تا مواد با شعله کم به خوبی بپزند و تخم مرغ ها خود را کاملا بگیرند و مواد میانی ظرف نیز به طور کامل بپزند. در صورتی که شعله اجاق گاز شما کم باشد باید 20 دقیقه باید به خاگینه ساده خود فرصت دهید تا کاملا پخته شود

خاگینه را که اکنون بسته است، برگردانید تا روی دیگر آن پخته شود؛ دقت کنید که برای پخته شدن در این مرحله زمان کمتری لازم است و حدود 10 تا 15 دقیقه زمان دادن به آن کافی می‌باشد.

 تهیه شربت

ابتدا مقدار آب را داخل قابلمه ریخته و سپس شکر و زعفران دم کرده و گلاب را اضافه کرده و روی حرارت ملایم قرار دهید تا تمامی شکر در آن حل شده و مقداری غلیظ شود.

و در آخرین مرحله شربت را روی خاگینه ریخته و میل کنید، علاوه بر شربت در صورتی که تمایل داشته باشید می‌توانید از شیره انگور نیز استفاده نمایید.

برای خواندن خواص زعفران مقاله آشنایی با خواص زعفران را مطالعه کنید

دلیل محبوبیت خاگینه ساده چیست؟

یکی از مواردی که باعث محبوبیت خاگینه ساده در میان مردم شده است؛ این است که مواد تشکیل دهنده و موادی که لازم است برای پخت آن داشته باشید؛ جزو مواد معمولی است که همیشه  در خانه پیدا شده و نیازی نیست تا شما برای پخت آن مواد ویژه ای را تهیه کنید و علاوه بر این یکی از ویژگی های دیگر این غذا این است که هم می‌توان آن را با طعم شیرین پخت و هم با سبزیجات و همچنین میتوانید آن را داخل فر گذاشته و یا  در ماهیتابه سرخ کرد، که در هر صورت می‌تواند بسیار خوشمزه باشد و طرفداران خاص خودش را داشته باشد؛ به همین دلیل که این غذا برای سلیقه های متفاوت انعطاف پذیر است و می‌توان با مدل های مختلف طبخ و آماده شود، باعث محبوبیت آن شده است.

خواص خاگینه ساده چیست؟

همه ما می‌دانیم که تخم مرغ سرشار از پروتئین ها و انواع ویتامین ها می‌باشد و همین موضوع باعث شده تا منبع کاملی از مواد غذایی لازم باشد و از طرفی پایه و ماده اصلی خاگینه ساده نیز تخم مرغ است:

تخم مرغ تمامی اسید آمینه های ضروری را در خود جای داده است: اسید آمینه ها در واقع واحدهای سازنده پروتئین ها می‌باشد، در این میان بعضی از اسید آمینه ها توسط بدن ما ساخته می‌شود و بعضی از اسید آمینه ها باید از مواد غذایی که وارد بدن می‌شود دریافت شود، به این اسید آمینه ها اسید آمینه های ضروری گفته می‌شود؛ چنانچه اسید آمینه های ضروری را بدن ما دریافت نکند در سوخت و ساز و متابولیسم دچار اختلال شده و این می‌تواند دردسر ساز باشد، در این میان تخم مرغ منبع خوبی از اسید آمینه های ضروری بدن می‌باشند.

ویتامین های موجود در تخم مرغ: تخم مرغ علاوه بر منبع پروتئین ها و اسید آمینه ها، ویتامین های مختلفی از جمله ویتامین A، B، E و D را در خود جای داده است.

سلامت تیروئید شما با مصرف تخم مرغ: ید و فسفری که در تخم مرغ وجود دارد می‌تواند سلامت غده تیروئید و هورمون های ترشح شده از آن را تضمین نماید، به یاد داشته باشید که ماده اصلی و مورد نیاز برای عمل کردن درست غده تیروئید ید می‌باشد.اگه علاقه مند به درست کردن ته دیگ تخمرغ هستید این مقاله تهیه ته دیگ تخمرغی را مطالعه کنید .

پاسخ ترک

لطفا نظر خود را وارد کنید
لطفا نام خود را اینجا وارد کنید

7 − 3 =