طرز تهیه آش رشته بی نظیر

طرز تهیه آش رشته بی نظیر

طرز تهیه آش رشته بی نظیر

طرز تهیه آش رشته مجلسی و جا افتاده فوت و فن‌های خاص خودش را دارد که راز خوشمزه شدن این غذا است. آش رشته یکی از غذاهای محبوب و خوشمزه‌ای است که بساط تهیه آن در خانه اغلب ایرانی‌ها به راه است.

شاید تهیه این غذای اصیل ایرانی در ابتدا سخت به نظر برسد اما اگر با دستورالعملی که ما در اختیارتان قرار داده‌ایم پیش بروید یک دیگ پر از آش رشته داغ و خوشمزه خواهید داشت. در ادامه همراه ما باشید تا طرز تهیه آش رشته مجلسی با تمام نکات پخت آن را به شما آموزش دهیم.

مواد لازم

برای ۴ نفر

  • ۴۰ گرم یا یک چهارم لیوان نخود
  • ۴۰ گرم یا یک چهارم لیوان لوبیا چیتی
  • ۴۰ گرم یا یک چهارم لیوان لوبیا قرمز
  • ۵۰ گرم عدس ریز
  • ۳ عدد پیاز متوسط پوست کنده 
  • یک قاشق غذاخوری زردچوبه
  • ۲۰ گرم یا ۱۰ عدد برگ متوسط اسفناج
  • ۲۰ گرم یا ۱۰ عدد جعفری
  • ۳۰ گرم یا ۱۵ شاخه تره
  • ۱۰ گرم یا ۱۰ شاخه شوید
  • ۲۰ گرم یا ۳۰ شاخه گشنیز
  • ۲ قاشق غذاخوری نعنای خشک
  • ۷۰ گرم رشته آش
  • ۲ حبه سیر پوست کنده و رنده شده
  • دو قاشق غذاخوری کشک
  • دو قاشق غذاخوری آرد
  • نمک و فلفل سیاه به مقدار لازم
  • روغن به مقدار لازم

مراحل تهیه آش رشته

طرز تهیه آش رشته برای 20 نفر | دستور پخت آش نذری - بلاگ کرفس
طرز تهیه آش رشته بی نظیر

۱. لوبیا قرمز، لوبیا چیتی و نخود را در یک ظرف و عدس را در ظرفی دیگر از شب قبل خیس کنید و چند بار آب آن‌ها را عوض کنید تا نفخ آن‌ها گرفته شود.

۲. پیازها را خلالی خرد کنید و از یک شب قبل روی پارچه‌ای تمیز پهن کنید و با یک پارچه نازک روی آن را بپوشانید تا در هنگام سرخ کردن، له نشوند.

۳. یک قابلمه مناسب را با ۵ لیوان آب پر کنید و روی شعله بالای گاز قرار دهید تا آب به جوش بیاید.

۴. آب لوبیا قرمز، لوبیا چیتی و نخود خیس خورده را دور بریزید، سپس آن‌ها را در قابلمه آب جوش بریزید. توجه کنید که این کار، آب را از حالت جوش خارج می‌کند، پس درب قابلمه را بگذارید تا آب دوباره به قل قل بیفتد.

۵. پس از جوشیدن آب، کف روی حبوبات را با قاشق جمع کنید. شعله گاز را کم کنید و حبوبات را برای یک ساعت با درب نیمه باز بپزید.

۶. آماده‌سازی سبزی آش: سبزی آش را پس از شستشوی کامل و خشک شدن، خرد کنید. 

۷. پس از یک ساعت پخته شدن حبوبات، در ابتدا کمی نمک به آش اضافه کنید. سپس سبزی آش و عدس را به‌همراه ۵ لیوان آب جوش در قابلمه بریزید و شعله گاز را زیاد کنید تا مواد با هم به جوش بیایند.شعله گاز را کم کنید و برای نیم ساعت، سبزی و حبوبات را با درب نیمه باز بپزید.

۸. آماده‌سازی پیاز داغ: مقداری روغن در یک ماهیتابه بریزید و روی شعله متوسط گاز قرار دهید تا روغن داغ شود. سپس پیازهای خلالی شده را در آن بریزید و تفت دهید تا طلایی شوند. پیاز داغ را کنار بگذارید.

۹. آماده‌سازی نعنا داغ: در ماهیتابه‌ای دیگر، ۴ قاشق غذا خوری روغن را داغ کنید. سپس زردچوبه را برای ۳۰ ثانیه در آن تفت دهید تا بوی خامی آن گرفته شود. نعنای خشک را به زردچوبه اضافه کنید و برای ۱۰ ثانیه تفت دهید. توجه داشته باشید که اگر نعنا را بیش از حد سرخ کنید، رنگ آن تیره می‌شود و طعم آن به تلخی می‌زند.

۱۰. آماده‌سازی سیر داغ: کمی زردچوبه و نمک در روغن تفت دهید. سپس سیرهای رنده شده را در ماهیتابه بریزید و سرخ کنید تا کاملا طلایی رنگ شوند. سیر داغ را روی دستمال مخصوص آشپزخانه پهن کنید تا روغن اضافه آن کشیده شود.

حتما بخوانید : زردچوبه | خواص فوق العاده زردچوبه

۱۱. دو قاشق غذا خوری آرد معادل ۲۰ گرم را با نصف لیوان آب جوش مخلوط کنید و خوب هم بزنید تا گلوله‌ای از آرد در آب باقی نماند. آرد را به‌آرامی پس از نیم ساعت پخت سبزی و عدس به قابلمه آش اضافه کنید و هم بزنید.

۱۲. نیمی از مقدار نعنا داغ و پیاز داغ را در قابلمه آش بریزید و هم بزنید.

۱۳. در مرحله پایانی، رشته آش را از وسط نصف کنید و کم کم به‌صورت نامنظم در حین هم زدن، آن‌ها را به آش اضافه کنید. در این مرحله شما باید آش را به‌صورت مداوم هم بزنید تا رشته‌ها نرم شوند.

۱۴. مقداری نمک، زردچوبه و فلفل سیاه بنا به ذائقه خود به آش اضافه کنید و هم بزنید. رشته آش پس از ۲۰ دقیقه می‌پزد؛ اما شما آش را برای ۳۰ تا ۴۰ دقیقه دیگر بپزید تا کاملا جا بیفتد.

۱۵. آش رشته را در ظرف سرو خود بکشید و آن را با سیر داغ، باقی‌مانده پیاز داغ و نعنا داغ تزئین کنید. نوش جان!

فوت و فن‌های طرز تهیه آش رشته مجلسی

طرز تهیه آش رشته مجلسی و خوشمزه شمالی اصیل نذری سنتی
  • برای تهیه‌ نعنا داغ ابتدا روغن را روی حرارت داغ کنید؛ سپس زیر تابه را خاموش کنید و اجازه دهید کمی روغن حرارت خود را از دست دهد سپس نعنا خشک شده را درون آن بریزید.
  • برای پخت آش قابلمه بزرگی را انتخاب کنید تا مواد به سادگی قل بزنند و رشته‌ها فشرده نشوند.
  • آش رشته را رقیق‌تر از آنچه که میل دارید تهیه کنید؛ چراکه بعد از یک ساعت، رشته‌های آش حجم می‌گیرند و غلظت آن بیشتر می‌شود.
  • برای قوام گرفتن و روغنی شدن آش می‌توانید یک لیوان آب قلم را در زمان پخت به آن اضافه کنید.
  • آش رشته مجلسی را با کشک ترکیب شده با زعفران تزیین کنید.
  • نکته مهم در به کار بستن طرز تهیه آش رشته مجلسی، درشت خرد کردن سبزی آشی نسبت به سبزی خورشتی است.
  • به آش رشته کمتر از میزان دلخواهتان نمک اضافه کنید تا پس از اضافه کردن کشک، آش شور نشود.
  • برای تزیین آش، پیاز را با روغن نسبتا زیاد سرخ کنید.
  • کشک را حتما 20 دقیقه در آش بجوشانید. اما بیشتر از این اندازه جوشیدن کشک، باعث بریدن آن می‌شود.

نکات مربوط به کشک

  • کشک را به قابلمه آش در حال پخت اضافه نکنید و پس از کشیدن در کاسه آن را روی آش بریزید، زیرا کشک باعث بریده شدن آش می‌شود.
  • اگر آش خیلی داغ باشد، کشک در آن فرو می‌رود.
  • بهتر است کشک محلی را قبل از سرو برای ۲۰ دقیقه بجوشانید تا از سالم بودن آن اطمینان حاصل کنید. کشک پاستوریزه نیاز به جوشاندن ندارد.
  • کشک، معمولا مزه شوری دارد، پس در ریختن نمک در آش احتیاط کنید.
  • شما می‌توانید بخشی از کشک را با زعفران مخلوط کنید و در نهایت برای تزئین، روی آش بریزید.
فیس نم

پاسخ ترک

لطفا نظر خود را وارد کنید
لطفا نام خود را اینجا وارد کنید

12 + 14 =