طرز تهیه سبزی پلو با ماهی برای عید 🐟

طرز تهیه سبزی پلو با ماهی برای عید 🐟

سبزی پلو با ماهی یکی از غذاهای سنتی برای ایرانی ها است و آن را در جشن های مهم خود مانند نوروز یا همان سال نو مورد استفاده قرار می دهند. سبزی پلو یکی از خوشمزه ترین پلو های ایرانی است که در کنار گوشت، مرغ و ماهی مصرف می شود.

اما معمولا غذایی که در شب عید سرو می‌شود، سبزی پلو با ماهی است. سبزی که در سبزی پلو استفاده می شود شامل تره، جعفری، شوید و گشنیز است. سبزی پلو مجلسی را معمولا به صورت آبکش و برای ناهار درست می کنند ولی اگر برنج شما مرغوب و ایرانی باشد می توان آن را به صورت کته‌ای نیز درست کرد. در ادامه با طرز تهیه سبزی پلو با ماهی ما را همراهی کنید.

مواد لازم برای 2 نفر

برنج۲ پیمانه
ماهی تیلا پیلا۳ عدد
پیاز۱ عدد
سیر۲ حبه
آب لیمو ترش۲ قاشق غذاخوری
زعفران دم کرده۲ قاشق غذاخوری
سبزی پلویی۳۰۰ گرم
شوید خشک۲ قاشق غذاخوری
ادویه ماهی۱ قاشق چایخوری
نمک و فلفل سیاهبه مقدار کافی
زردچوبه و روغنبه مقدار کافی

مرحله اول

برای تهیه سبزی پلو با ماهی شب عید ابتدا پیاز را به صورت خلالی خرد می کنیم و داخل یک کاسه مناسب می ریزیم. در ادامه سیر را رنده می کنیم و به همراه ادویه ماهی، نمک، فلفل سیاه و زردچوبه به کاسه اضافه می کنیم.

مرحله دوم

در این مرحله سر و دم ماهی را جدا می کنیم، سپس پوست آنرا می گیریم و به اصلاح ماهی ها را فیله می کنیم و داخل کاسه حاوی مواد طعم دهنده قرار می دهیم و با دست مواد را ماساژ می دهیم تا ماهی ها طعم دار شوند.

مرحله سوم

حالا روی درب کاسه را با سلفون می پوشانیم و به مدت یک ساعت درون یخچال قرار می دهیم تا ماهی ها طعم دار شوند. در همین حین به سراغ اماده کردن سبزی پلو می رویم. برای این منظور برنج را از قبل با آب ولرم و نمک می خیسانیم.

مرحله چهارم

در این مرحله سبزی پلویی را که معمولا شامل تره، جعفری، گشنیز، شوید، شنبلیله و برگ سیر تازه است به خوبی می شوییم، سپس به صورت متوسط (نه خیلی ریز نه خیلی درشت) خرد می کنیم و کنار می گذاریم.

مرحله پنجم

در این مرحله یک قابلمه مناسب را تا نیمه آب پر می کنیم و روی حرارت زیاد قرار می دهیم تا آب جوش بیاید. در ادامه یک قاشق غذاخوری نمک و یک قاشق غذاخوری روغن مایع به آب جوش اضافه می کنیم، سپس برنج خیسانده شده را اضافه می کنیم.

مرحله ششم

حالا بین ۵ تا ۱۰ دقیقه صبر می کنیم تا پخت اولیه برنج انجام شود. زمانی که دانه های برنج نرم و مغزشان سفت بود باید برنج را آبکشی کنیم. پس از اینکه قابلمه برنج را از روی حرارت کنار گذاشتیم نصف سبزی را به برنج اضافه می کنیم.

مرحله هفتم

در این مرحله مخلوط برنج و سبزی را با آب ولرم آبکشی می کنیم. در ادامه قابلمه ای که برای پخت سبزی پلو اماده کرده ایم را روی حرارت ملایم قرار می دهیم و مقداری روغن اضافه می کنیم. حالا برای ته دیگ از سیب زمینی یا نان استفاده می کنیم.

حتما بخوانید : روش تهیه ماهی بخارپز سریع و آسان + فیلم

مرحله هشتم

حالا روی ته دیگ کمی از مخلوط برنج و سبزی می ریزیم و روی آن مقداری از سبزی باقیمانده و شوید خشک می ریزیم. به همین صورت برنج و سبزی را لایه به لایه داخل قابلمه می ریزیم. در اخر وسط برنج را با دسته کفگیر باز می کنیم.

مرحله نهم

سپس مقداری زعفران دم کرده روی برنج می ریزیم و درب قابلمه را به همراه دم کنی قرار می دهیم تا برنج به مدت یک ساعت دم بکشد. پس از اینکه ماهی طعم دار شد، آنرا از یخچال خارج می کنیم و مواد طعم دهنده را از ان جدا می کنیم.

مرحله دهم

در این مرحله یک تابه مناسب روی حرارت قرار می دهیم و کمی روغن اضافه می کنیم. در ادامه دو طرف ماهی را با حرارت ملایم سرخ می کنیم و در صورت تمایل در پایان کمی زعفران به ماهی سرخ شده اضافه می کنیم تا رنگ بهتری داشته باشند.

مرحله یازدهم

پس از اینکه سبزی پلو به طور کامل دم کشید انرا درون قابلمه مخلوط می کنیم تا یکدست شوند، سپس در دیس می کشیم و با برنج زعفران تزیین می کنیم. در پایان سبزی پلو را به همراه ماهی سرخ شده سرو می کنیم. نوش جان

فیس نم

پاسخ ترک

لطفا نظر خود را وارد کنید
لطفا نام خود را اینجا وارد کنید

19 − هفده =