ادویه های مجاز و ممنوع در حاملگی

ادویه های مجاز و ممنوع در حاملگی
ادویه های مجاز و ممنوع در حاملگی

ادویه های مجاز و ممنوع در حاملگی

ادویه جات در آشپزی بسیار ویژه و اصلی میباشند چون مزه و طعم فوق العاده ای به غذا می‌دهند. شاید شما هم معتقد باشید که ادویه جات و مواد غذایی تند میتوانند سبب ایجاد خلل در دوران بارداری شوند و بدین دلیل از مصرف غذاهای خارج جلوگیری میکنید چون نمی دانید درین زمان چه چاشنی ها و مواد غذایی مجاز و غیر مجاز برای مصرف می‌باشند.
به همین دلیل  فیس نم  فهرست جامعی از چاشنی های موثر و مضر در زمان بارداری نام برده اند.

ادویه ها چه می‌باشند؟

ادویه های مجاز و ممنوع در حاملگی
ادویه های مجاز و ممنوع در حاملگی


چاشنی ها برای آشپزی کردن خیلی ضروری اند. ادویه جات دربرگیرنده سبزیجات ، میوه ها، ریشه گیاهان، پوست و دانه های خشک شده هستند که می‌توانند به طعام مزه و بو خاصی بدهند. همینطور می توان از چاشنی تحت عنوان رنگ دهنده و مواد نگهدارنده برای مواد غذایی بهره مند شد.

مصرف بعضا از چاشنی ها در بازه زمانی بارداری برای تندرست جنین و مادرمفید و برخی هم مضر می‌باشند.

چاشنی هایی که مصرف آنان در مدت بارداری مجاز میباشد


1. زردچوبه:

ادویه های مجاز و ممنوع در حاملگی

مصرف زردچوبه در بازه زمانی بارداری می تواند بسیار موءثر باشد چون ارزش مواد پرخاصیت آن تحت عنوان یک داروی ضد درد و اثرگذار برای پوست شناخته گردیده است. زردچوبه دربردارنده مواد طبیعی سم زدا بوده و کبد را از آسیب های مصرف الکل، مواد شیمیایی و بعضی از دارو ها حفظ می نماید.

همینطور به کاهش استرس اکسیداتیو ( استرس اکسیداتیو منجر ضعف سیستم ایمنی بدن و در نتیجها نواع بیماری ها مثل سرطان می‌شود ) کمک می کند. حداکثر مقدار مجاز روزمره زردچوبه 8 گرم میباشد.

2. پیازچه:


پیازچه تازه منبع بی نیاز و طبیعی از فولات میباشد. یک زن حامله برای پرورش مغز جنین ، تقسیم سلولی و سنتز DNA به اسید فولیک نیاز داراست. سطح کافی فولات در رژیم غذایی می‌تواند از نقایص لوله عصبی در نوزاد جلوگیری نماید.

3. زنجبیل:

ادویه های مجاز و ممنوع در حاملگی


مصرف زنجبیل در بارداری فارغ از خطر بوده و یک داروی خانگی مطلوب برای درمان ویار، تهوع و استفراغ در برهه زمانی بارداری به حساب آورده می شود. زنان مبتلا به ویار می‌توانندروزمره یک گرم زنجبیل را به بازه زمانی چهار روز پشت سر هم برای التیام فوری مصرف نمایند.

4. فلفل سیاه:


فلفل سیاه برای زنان باردارمفید می باشد چون یک منبع بی نیاز از کروم بوده که برای یک زن حامله لازم می باشد. سطح پایینی از کروم می‌تواند سطح قند خون و کلسترول را افزایش داده و منجر به بیماری دیابت یا این که بیماری قلبی خواهد شد.

پیشنهاد مطالعه : مدیریت و درمان سکته قلبی

بر پایه ی مطالعات، زنانی که به دیابت بارداری در گیرمی باشند چنان چه رژیم غذایی منظمی از کروم داشته باشند قند خون آن ها کاهش میابد. توصیه می شودروزمره 30 گرم از فلفل سیاه استفاده شود.

5. هل:

ادویه های مجاز و ممنوع در حاملگی


هل برای ویار و حالت تهوع بارداری مطلوب میباشد و می توان از رایحه آن در چای نیز استفاده نمود.

چاشنی هایی که مصرف آن‌ها در برهه زمانی بارداری غیرمجاز میباشد


1. شنبلیله:


دانه شنبلیله اثر محرکی بر رحم دارااست. بدین ترتیب برای زنان حامله سفارش نمیشود. همینطور مصرف خوراکی آن می‌تواند سبب التهاب، نفخ و اسهال گردیده و مصرف یک دوز اضافه از شنبلیله قادر است سبب تضعیف پرورش جنین شود.

2. آنغوزه:

ادویه های مجاز و ممنوع در حاملگی


مصرف این چاشنی در بارداری خطرناک میباشد چون ممکن می باشد منجر سقط جنین خواهد شد. از این چاشنی تحت عنوان دارویی ضد بارداری استفاده شده و سبب خون‌ریزی خواهد شد.

3. سیر:


مصرف سیر در بارداری سفارش نمیشود چون دربردارنده مقادیر متعددی از مواد سمی میباشد که برای یک زن حامله ممنوع میباشد. همچنین اگر سیر به مقدار زیاد استفاده شود سبب ساز سوزش سر دل و خون‌ریزی خواهد شد.

پیشنهاد مطالعه : فواید خوردن سیر | فواید شگفت انگیز خوردن سیر

4. گلپر:

ادویه های مجاز و ممنوع در حاملگی


گلپر چاشنی ای میباشد که سبب رقیق شدن خون می‌گردد و از این رو مصرف آن در بازه زمانی بارداری پیشنهاد نمی‌شود.

5. نعنا فلفلی:


چای نعنا فلفلی منجرشل شدن رحم گردیده و می تواندباعث سقط جنین گردد. همینطوربه کارگیری از روغن نعناع فلفلی میتواندمنجر قاعدگی گرددبه این ترتیببه کارگیری از نعناع فلفلی در حین بارداری در هر شکلی ممکن است خطرآفرین باشد.

فیس نم 

پاسخ ترک

لطفا نظر خود را وارد کنید
لطفا نام خود را اینجا وارد کنید

دو × 3 =