بهترین روش فریز کردن اسفناج

طرز خرد كردن اسفناج

بهترین روش فریز کردن اسفناج

اسفناج از سبزی هایی میباشد که دربردارنده آهن، ویتامین کا، کلسیم بوده و استفاده از آن در انواع سالادها و غذاها فواید متعددی برای سالمی داراست.

شما می‌توانید برای استفاده از فواید بی سابقه اسفناج آن را به صورت تازه استفاده نمائید البته در شرایطی‌ که میخواهید در کلیه فصول و در هر هنگامی در غذاهایتان از این سبزی کاربردی به کار گیری نمائید، میتوانید اسفناج را با روش هایی که در‌این بخش از فیس نم آورده ایم، فریز نمایید.

حتما بخوانید : خواص 10 تا از سبزیجات پرمصرف را بدانید

درست است فریز کردن اسفناج وضعیت خمیری و نرم به آن میدهد ولی قسمت زیادی از مواد پرخاصیت اسفناج بعداز یخ زدن نگهداری میگردد .
شیوه خرید اسفناج تازه در خرید اسفناج به‌این نکات توجه نمایید:

اسفناج های تازه و جوان را خریداری کنید، این اسفناج ها ساقه های نازک دارا‌هستند.
هنگام خرید اسفناج دقت فرمائید که اسفناج برگ هایی با رنگ سبز تیره داشته باشند.
اسفناج های پژمرده، لکه دار، قهوه ای یا زرد را نخرید.
در صورتی برگ ها بسیار تیره یا این که پلاسیده می‌باشند و بوی تندی دارا هستندآنان را خریداری نکنید.
برای تهیه آب صیفی جات از ساقه های بزرگبه کار گیری نمائید چون همه ی مواد پرخاصیت موجود در برگ ها را دارا هستند.

عوارض اسفناج فریز شده

اسفناج را چگونه بشوییم؟

در یک کاسه بزرگ آب سرد بریزید و برگ های تازه و سبز اسفناج را درون آن خیس دهید. پس از یک ربع تا نیم ساعت خیس دادن برگ های اسفناج را به خوبی با همان آب بشویید. این کار را چند بار تکرار کنید تا اسفناج ها کاملا شسته و تمیز شوند. شستن اسفناج با آب جاری می تواند به برگ ها آسیب برساند.

هنگامی که کار شستشوی اسفناج ها را تمام کردید آن ها را در آبکش بگذارید تا آب شان گرفته شود و خشک گردد زیرا خشک کردن مرحله اساسی در نگهداری اسفناج است. دقت کنید برگ های اسفناج برای فریز کردن نباید آب داشته باشند، پس می توانید برگ ها را روی یک پارچه نخی بریزید تا آب آنها جذب شود.

حتما بخوانید : اسفناج | خواص و فواید اسفناج

فریز کردن اسفناج

شما به چند روش می توانید اسفناج را فریز کرده و به مدت طولانی در فریزر نگهداری کنید و هر زمانی که دلتان می خواهد از فریزر خارج کرده و پس از باز شدن یخ آن به غذاهای خود بیافزایید.

اسفناج را 6 تا 12 ماه می توان داخل فریزر نگه داشت، اما بهتر است سبزی ها زودتر از این مدت مصرف شوند زیرا به مرور زمان عطر و طعم خود را از دست می دهند. روش های فریز کردن اسفناج عبارتند از:

فریز کردن اسفناج به صورت خام:

  1. برگ های اسفناج را به روش بالا بشویید و خشک کنید.
  2. برگ اسفناج ها را درسته و بدون اینکه خرد کنید، درون کیسه های مخصوص فریزر قرار دهید و با فشار، هوای اضافی کیسه را خارج کرده و داخل فریزر قرار دهید.
  3. قبل از مصرف اسفناج ها را درون یخچال بگذارید تا یخ آنها باز شود و سپس مصرف کنید.
  4. با این روش حدود 6 ماه می توانید اسفناج ها را داخل فریزر نگهداری کنید.

بلانچ کردن اسفناج


برای اینکه بتوانید اسفناج را به بازه طولانی تری نگه داری نمائیداز طریق بلانچ کردن کمک بگیرید. فرایند بلانچ کردن اسفناج:

1.در قابلمه ای مقداری آب ریخته و بگذارید آب به جوش آید.

2. به بازه زمانی 2 دقیقه اسفناج ها را درون آب جوش ریخته و به سرعت بیرون نمایید.

نکته بسیار اساسی:برای کاهش از دست رفتن مواد پرخاصیت اسفناج، می‌توانید از بخار بلانچینگ به کار گیری فرمائید. یعنی روی قابلمه پر از آب جوش یک سبد استیل بگذارید و اسفناج ها را داخل سبد بریزید و فوراپس از ریختن اسفناج ها داخل سبد، روی سبد را با یک درب قابلمه بپوشانید تا بخار حاصل از آب جوش خارج نرود. چند دقیقه اسفناج ها در این صورت قرار دهید.

3. داخل پیاله ای بزرگ را آب یخ بریزید و اسفناج ها را 2 دقیقه باطن آن قرار دهید، اینگونه فرآیند پخت متوقف گردیده و رنگ و طعم اسفناج نگهداری می‌شود.

4. اسفناج ها آن ها را روی یک پارچه ی کاغذی پهن نمائید و حدود 20 دقیقه دیگر صبرکنید تا رطوبت اسفناج ها گرفته خواهد شد.

5.اسفناج ها را داخل کیسه سردخانه بریزید و هوای اضافه، درون کیسه های فریزر را خارج کنید.

حتما بخوانید : طرز تهیه رولت اسفناج، پیش‌غذای ارزان و خوشمزه

فریز کردن پوره اسفناج

می توانید اسفناج را پوره کرده و درون فریزر نگهداری نمایید و در تهیه کاپ کیک اسفناج استفاده کنید. مراحل پوره اسفناج:

  1. شش قسمت اسفناج و یک قسمت آب را در مخلوط کن بریزید و مخلوط کن را روشن کنید تا پوره شود.
  2. پوره را درون قالب های مربعی یا قالب یخ بریزید و 4 ساعت درون فریزر قرار دهید تا اسفناج ها کاملا یخ ببندند.
  3. سپس مکعب های منجمد را از قالب ها خارج کرده و درون کیسه های مخصوص فریزر قرار دهید و هوای اضافی درون کیسه ها را خارج کنید.

آیا اسفناج منجمد سرطان زا است؟

اسفناج را می توان هم به صورت خام و هم پخته به مدت 6 تا 12 ماه داخل فریزر با دمای منفی 18 درجه سانتی گراد نگهداری کرد اما یکی از نگرانی های در مورد نگهداری اسفناج در فریزر این است که در اسفناج پخته ای که در فریزر نگهداری می شود ترکیب های سرطان زایی مانند نیتروزامین وجود دارد.

باید بدانید طبق تحقیقات و بررسی های انجام شده روی اسفناج های پخته و فریزشده مقدار این نیتروزامین خیلی کم است پس نگران نباشید.

تغذیه - فیس نم 

پاسخ ترک

لطفا نظر خود را وارد کنید
لطفا نام خود را اینجا وارد کنید

هفده + 6 =